Store nyheter fra kongressen i den internasjonale olympiske komité (IOC) 8. januar!

Der ble det vedtatt at Wushu for første gang blir en offisiell OL-gren under ungdomslekene i Dakar 2022. Etter å ha hatt en gjesteopptreden i Beijing-lekene 2008 og vært en demonstrasjonsgren i Ungdoms-OL 2014 er Wushu nå endelig en offisiell del av OL-programmet.

Dette betyr at Wushu nå blir en idrett hvor mange land kommer til å satse stort på å kvalifisere sine utøvere til de kommende lekene og man må derfor forvente tøff kamp om de 48 OL-plassene.

Også for norske utøvere med OL-ambisjoner betyr det at man må trene på et helt nytt nivå for å ha mulighet til å kvalifisere seg. Det er beregnet at over 100 medlemsnasjoner i IWUF kommer til å satse hardt på å få med sine utøvere i de fire klassene som kun har 12 utøvere i hver klasse. Noe som betyr at det kun blir ca 10% av alle verdens lands utøvere som vil bli kvalifisert.

Vi i Norge kjenner godt til hvordan dette fungerer gjennom erfaringene fra våre forbundsvenner i Karate og Taekwondo. Kort fortalt har Wushu fra og med 8. januar 2020 blitt en ny idrett, med en helt ny profesjonalitet rundt juniorutøvere over hele verden.

Les mer om Norges Kampsportforbunds syn på dette her:
https://kampsport.no/fleridrett/wushu-pa-programmet-for-ungdoms-ol-en-stor-mulighet-for-norge/

Pressemelding fra IOC:
https://www.olympicchannel.com/en/stories/news/detail/dakar-2022-baseball5-wushu-new-sports/ >

Kinesisk mediedekning:
https://www.chinadaily.com.cn/a/202001/10/WS5e17daf7a310cf3e35583ae2.html

Nyhet fra International Wushu Federation (IWUF):
http://www.iwuf.org/2020/01/08/wushu-included-in-dakar-2022-youth-olympic-games/

Leave a Comment